Tentang Masjid Hussain

Masjid Hussain mula dibina pada tahun 2012 dan mula membuka pintunya kepada orang ramai pada tahun 2014. Masjid yang indah ini diinspirasikan daripada warisan seni bina Turki. Selain dewan solat utama dan ruang solat tambahan yang boleh memuatkan jemaah seramai 3,500 orang, Masjid Hussain juga turut dilengkapi dengan kemudahan seperti dewan serbaguna, perpustakaan dan bilik komputer.

Aspirasi untuk Masjid Hussain agar ia dapat menjadi pusat komuniti yang berperanan luas dalam segenap aspek kehidupan. Selain sebagai pusat ibadah, Masjid Hussain juga berfungsi sebagai pusat ilmu dan aktiviti kemasyarakatan. Masjid Hussain mengalu-alukan kunjungan sekalian warga muslimin dan muslimat, dari jauh dan dekat.

Carta Organisasi

Ahli Jawatankuasa